MBT

MBT oftewel Masai Barefoot Technoligy

De MBT is een uniek product in de schoenenwereld. De schoen heeft door zijn unieke afwikkelings-technologie en instabiele sensor een positief effect op de houding. Kort gezegd traint de MBT schoen de spieren die zorgen  voor een rechte houding. Een positief effect op houding, spieren en een versteviging van het gesteld, enkel bereikt door deze schoenen te dragen.

De MBT:

MBT in Zaltbommel

Welkom op de MBT pagina van Hoevens schoenenspeciaalzaak in Zaltbommel. Hier vindt u veel meer informatie over deze unieke schoen. Maar naast u veel informatie te kunnen geven is ervaren het beste in het geval van deze schoenen. We nodigen u dan ook graag uit om een keer langs te komen in onze winkel om het verschil te ervaren. Wij kunnen u in de winkel op maat advies geven en ook leren hoe U op deze schoenen moet lopen. want bij een dergelijk schoeisel hoort ook degelijke uitleg.

Kom een langs in de winkel voor een passend advies of blader door onze on-line collectie in de webshop.

De werking van de MBT schoen:

Zoals ook in de video uitgelegd is de MBT schoen vervaardigd als een schoen die de voet helpt zo natuurlijk mogelijk af te wikkelen. dat wil zeggen dat de technologie zo is gemaakt dat het afwikkelen in de schoen lijk zoals de voet beweegt bij een zachte bodem. Maar de schoen doet veel meer dan dat. De zachte sensor onder de hak geeft demping bij de landing van de voet, tevens is deze sensor instabiel, waardoor de spieren in de enkel en onderbeen aan de bak moeten om de voet rechtop te houden. Deze korte acties bij elke stap trainen de onderste spieren van het been. De zool is verder zacht, maar ook stijf. Hierdoor wordt de voet de goede kant op gestuurd en krijgen de tenen minder werk te verrichten bij het afzetten. hier zorgt de stijve zool van de MBT weer.

Hielspoor en Hielspoor gerelateerde klachten

Het trainen en rekken van de spieren in het onderbeen hebben een positief effect op hielklachten. Hielspoor gerelateerde klachten zoals peesplaat ontsteking en een pijnlijke hak wordt vaak veroorzaakt door het aantrekken van de achilles pees. Door deze te rekken en de spieren hieromheen te activeren zal de ontsteking en de pijn afnemen. Hiervoor is de MBT een schoen die dit automatisch doet in de schoen.

Huidige collectie en aanbod:

Helaas is het zo dat de MBT schoenen een roerige geschiedenis hebben. Waar de schoenen in 2005 werden introduceert bij Hoevens Schoenen en de schoenen als snel veel bekendheid kregen, is de fabriek rond 2014 failliet gegaan. De doorstarten die hierna zijn gedaan zijn niet allemaal even succesvol geweest. Het merk is wat in verval geraakt en focust zich nu meer op de hardloopmarkt. Hierdoor komt de modellering van de reguliere schoenen wel eens onder druk te staan. Bij Hoevens Schoenen in Zaltbommel houden we altijd een voorraad van enkele modellen. Maar is er in bestellingen aardig wat mogelijk. Wij weten welke modellen er eventueel nog beschikbaar zijn en kunnen u ook verzekeren van echte MBT’s.

MBT schoenen repareren:

Sinds een klein aantal jaren is het ook mogelijk om de MBT schoenen te laten reparen en verzolen. Zowel de sensor als de zool kunnen bij reparatie vervangen worden. Helaas is de kwaliteit niet zo goed als een vervangend paar. Maar een reparatie kan soms een betere oplossing zijn als de schoenen er verder nog goed uitzien. Voor een persoonlijk advies over reparatie kan u altijd even bij ons langs komen of contact opnemen. De reparatie duurt meestal rond de 3 weken.