Podoposturaal Therapie bij Hoevens Schoenen

Ontdek de Voordelen van Podo Posturale Therapie met Peter Vonk

Podo posturale therapie is een benadering die zich richt op het verbeteren van de lichaamshouding en het verminderen van klachten door middel van op maat gemaakte zolen en schoenen. Bij deze therapie staat het herstellen van het natuurlijke evenwicht van het lichaam centraal, met als doel het verlichten van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Een van de toonaangevende experts op het gebied van podo posturale therapie is Peter Vonk, die meer dan 40 jaar ervaring heeft in het vak. Als gedreven professional heeft Peter Vonk een diepgaand inzicht ontwikkeld in de complexiteit van lichaamshouding en biomechanica, en heeft hij duizenden patiënten geholpen om hun klachten te verlichten en een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Wat Peter Vonk onderscheidt, is zijn toewijding aan het leveren van zorg van de hoogste kwaliteit, gebaseerd op zijn uitgebreide kennis en kunde op het gebied van zolen en schoenen. Hij begrijpt dat elk individu uniek is en vereist daarom een persoonlijke benadering bij het ontwerpen van op maat gemaakte zolen en het adviseren van geschikte schoenen.

Met zijn jarenlange ervaring heeft Peter Vonk een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en deskundige partner voor diegenen die op zoek zijn naar verlichting van hun klachten en het verbeteren van hun lichaamshouding. Zijn cliënten vertrouwen op zijn expertise en zijn vermogen om effectieve oplossingen te bieden die aansluiten bij hun individuele behoeften.

Of u nu last heeft van rugpijn, knieklachten, of andere gerelateerde problemen, Peter Vonk staat klaar om u te helpen op uw reis naar een gezonder en comfortabeler leven. Met zijn gepersonaliseerde aanpak en toewijding aan excellentie, kunt u erop vertrouwen dat u in goede handen bent bij Peter Vonk.

Neem vandaag nog contact op met Peter Vonk om te ontdekken hoe podo posturale therapie u kan helpen om uw klachten te verlichten en uw welzijn te verbeteren. Met zijn expertise en passie voor het vak staat hij klaar om u te begeleiden op uw weg naar een betere gezondheid en welzijn.

Podoposturaal therapie is een therapiewijze, die gebruik maakt van reflexwerking onder de voeten om zodoende een stands-/ houdingsverandering hoger in het lichaam te weeg te brengen, waardoor klachten verholpen kunnen worden.

Iedere stands verandering van de voeten veroorzaakt een veranderde positie van ieder ander lichaamsdeel, tot in de nek toe. Omgekeerd werkt dit uiteraard hetzelfde dus van de nek tot in de voeten.

Ieder veranderde positie elders leidt tot standsverandering van de voeten.
Door de langdurige ongelijkmatige belasting die samenhangt met een niet-optimale houding, kunnen uiteenlopende klachten ontstaan, o.a:

Of een combinatie hiervan. Peter Vonk behandeld klanten in Zaltbommel.
Hieronder kan je rechstreeks een afspraak inplannen. Of een controle, als je al zolen van Peter hebt.

Peter Vonk,
uw therapeut

Peter Vonk is de podoposturaal Therapeut bij Hoevens Schoenen. Sinds 2024 worden de zolen niet meer vergoed door de zorgverzekering. De zolen zijn net zo goed als andere jaren, maar door een grote regeldruk zien wij af van de eisen van de verzekereaar. mede daardoor hoeven we geen prijsverhogingen toe te passen.

Maak hier direct een afspraak

Podoposturale therapie is een houdingscorrigerende therapie waarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat elke voetstandsverandering een verandering hoger in het lichaam tot gevolg heeft en omgekeerd.

Elke houdingsverandering heeft een veranderde stand van de voeten tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot verscheidene klachten, zoals chronische knie-, heup-, lage rug- en nekklachten.

De therapie bestaat uit individueel aangemeten zoolvlakken met millimeter dunne elementen die op specifieke plaatsen worden aangebracht.

Omdat met de dunne elementen de ossale-en spierketens door het hele lichaam worden aangesproken zullen deze een ander traject gaan volgen.

Het lichaam heeft enige tijd nodig om zich aan te passen, dit kan zich de eerste weken uiten in spierpijnen, de zoolvlakken moeten daarom geleidelijk worden opgebouwd.Als de zolen niet meer gevoeld worden en er geen spierpijn meer is (na ongeveer 6 weken) kan er een verdere verandering worden doorgevoerd.

Als de gestimuleerde spiergroepen zich hebben hersteld en de houding is verbeterd, kunnen de zooltjes – in overleg met de therapeut – worden weggelaten.

Deze therapeutische aanpassing mag niet gezien worden als een steunzool! Steunzolen ondersteunen de gewrichten van de voeten, zodat deze gewrichten passief in een andere houding komen te staan.

Het podoposturaal consult bestaat uit:

 • Er worden voetafdrukken gemaakt en de persoon wordt op de podoscoop (voetspiegel ) geplaatst. Hierdoor kan het totale drukvlak van de voetzolen worden bekeken en worden geïnterpreteerd.
 • Op de podoscoop worden de dunne elementen onder de voetzool geplaatst. Dit zal een onmiddelijke inwerking hebben op de voet-en houdingsspieren waardoor de lichaamshouding direct wordt beinvloed. Om een blijvend effect te verkrijgen zullen de elementen, in een later stadium, in de vorm van kurk op een lederen onderzool worden geplakt en afgedekt.
 • Er wordt een schoenonderzoek gedaan en eventueel schoenadvies gegeven.
 • Er wordt besproken wat de mogelijkheden van de therapie zijn voor de bestaande klachten.
 • Er wordt besproken hoe en wanneer de zolen te dragen, wat te doen bij eventuele verergering van de klachten, het behandelen van de zolen, etc..

In overleg met de patient wordt er een schema gemaakt voor het afhalen van de zolen en de eerste controleafspraak.

Wat onze klanten zeggen op Facebook

Betty M
Betty M
Lees verder
Prachtige collectie. Vakkundig, behulpzaam en vriendelijk personeel.
Piet Van W
Piet Van W
Lees verder
Uitstekende service ruime keuze
Vorige
Volgende

Naam(Vereist)
Adres
Type afspraak(Vereist)

DD dash MM dash JJJJ

Handleiding bij eerste gebruik van uw therapie zolen.

 • Draag uw therapie zolen zoveel mogelijk, liefst elke dag.
 • De eerste dagen kunt u wat vermoeider raken doordat u andere spieren gaat gebruiken. Indien u in de loop van de eerste dag/dagen de therapie zolen “beu” bent, uitdoen, en de volgende dag opnieuw beginnen met dragen. Doorzetten door een pijngrens heen is slecht. Het wennen aan de zolen mag echter ten hoogste 7 dagen duren.
 • De therapie zolen moeten “vlak” in de schoenen kunnen liggen. Haal dus het voetbed uit uw schoenen, zodat er een vlakke bodem is.
 • Verander niets aan uw zolen, maak ze bijv. niet korter om in uw schoenen te passen.
 • Haal de zolen ’s avonds uit de schoen, zodat ze kunnen drogen.

 

Uw lichaam heeft ongeveer 3 weken nodig om te “wennen” aan de nieuwe stand van het lichaam.

 • Indien u na 3 weken dragen nog geen of onvoldoende resultaat bemerkt, maakt u een afspraak voor controle.
 • Als het na 3 weken wel goed gaat, voldoet een afspraak na 6 weken dragen.

 

Wij raden aan om elk jaar uw therapie zolen na te laten kijken. Het kan namelijk zijn dat u uw therapie zolen niet meer hoeft te dragen, omdat ze hun werk hebben gedaan.