Podoposturaal Therapie bij Hoevens Schoenen

Podoposturaal therapie is een therapiewijze, die gebruik maakt van reflexwerking onder de voeten om zodoende een stands-/ houdingsverandering hoger in het lichaam te weeg te brengen, waardoor klachten verholpen kunnen worden.

Iedere stands verandering van de voeten veroorzaakt een veranderde positie van ieder ander lichaamsdeel, tot in de nek toe. Omgekeerd werkt dit uiteraard hetzelfde dus van de nek tot in de voeten.

Ieder veranderde positie elders leidt tot standsverandering van de voeten.
Door de langdurige ongelijkmatige belasting die samenhangt met een niet-optimale houding, kunnen uiteenlopende klachten ontstaan, o.a:

Of een combinatie hiervan. Peter Vonk behandeld klanten in zowel Zaltbommel als in Naarden.
Klik voor meer informatie of maak hieronder een afspraak. Dit kan telefonisch of via de site.

Peter Vonk,
uw therapeut

Peter Vonk is de podoposturaal Therapeut bij Hoevens Schoenen. Hij is aangesloten bij stichting loop en hierdoor ook erkend bij alle verzekeraars. Afhankelijk van uw verzekering zal ook (een deel) van de zolen worden vergoed. Vraag bij uw eigen verzekering na hoe dit zit.

Maak hier direct een afspraak

Podoposturale therapie is een houdingscorrigerende therapie waarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat elke voetstandsverandering een verandering hoger in het lichaam tot gevolg heeft en omgekeerd.

Elke houdingsverandering heeft een veranderde stand van de voeten tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot verscheidene klachten, zoals chronische knie-, heup-, lage rug- en nekklachten.

De therapie bestaat uit individueel aangemeten zoolvlakken met millimeter dunne elementen die op specifieke plaatsen worden aangebracht.

Omdat met de dunne elementen de ossale-en spierketens door het hele lichaam worden aangesproken zullen deze een ander traject gaan volgen.

Het lichaam heeft enige tijd nodig om zich aan te passen, dit kan zich de eerste weken uiten in spierpijnen, de zoolvlakken moeten daarom geleidelijk worden opgebouwd.Als de zolen niet meer gevoeld worden en er geen spierpijn meer is (na ongeveer 6 weken) kan er een verdere verandering worden doorgevoerd.

Als de gestimuleerde spiergroepen zich hebben hersteld en de houding is verbeterd, kunnen de zooltjes – in overleg met de therapeut – worden weggelaten.

Deze therapeutische aanpassing mag niet gezien worden als een steunzool! Steunzolen ondersteunen de gewrichten van de voeten, zodat deze gewrichten passief in een andere houding komen te staan.

Het podoposturaal consult bestaat uit:

  • Er worden voetafdrukken gemaakt en de persoon wordt op de podoscoop (voetspiegel ) geplaatst. Hierdoor kan het totale drukvlak van de voetzolen worden bekeken en worden geïnterpreteerd.
  • Op de podoscoop worden de dunne elementen onder de voetzool geplaatst. Dit zal een onmiddelijke inwerking hebben op de voet-en houdingsspieren waardoor de lichaamshouding direct wordt beinvloed. Om een blijvend effect te verkrijgen zullen de elementen, in een later stadium, in de vorm van kurk op een lederen onderzool worden geplakt en afgedekt.
  • Er wordt een schoenonderzoek gedaan en eventueel schoenadvies gegeven.
  • Er wordt besproken wat de mogelijkheden van de therapie zijn voor de bestaande klachten.
  • Er wordt besproken hoe en wanneer de zolen te dragen, wat te doen bij eventuele verergering van de klachten, het behandelen van de zolen, etc..

In overleg met de patient wordt er een schema gemaakt voor het afhalen van de zolen en de eerste controleafspraak.

Wat onze klanten zeggen op Facebook

Betty M
Betty M
Lees verder
Prachtige collectie. Vakkundig, behulpzaam en vriendelijk personeel.
Piet Van W
Piet Van W
Lees verder
Uitstekende service ruime keuze
Previous
Next

Naam(Vereist)
Adres
Type afspraak(Vereist)

DD dash MM dash JJJJ