Lowa

Simply more…

Lowa; Voor reizigers.

Iedereen is op reis, iedereen is bezig aan zijn eigen avontuur. De Lowa schoenen zijn je beste vrienden op deze reis. stevige wandelschoenen, sportieve activiteitsschoenen, travel schoenen of juist die schoenen waar je de hele dag op kan werken!

Lowa biedt zoveel comfort op het gebied van schoeisel dat het merk onmisbaar is in onze collectie. Als het gaat om de smalle D leest wandelschoen, of juist een betaalbare trekking schoen die veel meer stabiliteit bied aan de voeten, bij Lowa vinden we het allemaal. Onmiskenbaar is uiteraard de Renegate, een fijne all around hoge wandelschoen die in de buurt zijn dienst doet als wandelschoen die de voeten droog houdt.

Lowa: Geen Compromis

Nr. 1 op gebied van Kwaliteit, Comfort, en Functionaliteit

We zijn niet tevreden met tweede keus. Om deze reden bieden wij onze klanten alleen de beste kwaliteit. Dit begint met de gebruikte materialen en eindigt met de afgewerkte schoen.

De inzet van onze professionele schoenmakers en de ervaring om een perfecte schoen te construeren, komen terug in elk stadium van de productontwikkeling. En ook de service rondom onze producten dragen deze hoge kwaliteitseisen.

Optimaal comfort en zekerheid

Onze missie is het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Onze producten garanderen een supergoed comfort en zijn veilig in gebruik. Absolute precisie in design en engineering zijn belangrijk voor een goede grip en optimale functionaliteit tijdens het klimmen en wandelen. We nemen deze punten zeer serieus als leidend onderdeel van onze filosofie, die het vertrouwen van onze klanten in onze dienstverlening garandeert. En dat is waarom we geen compromissen sluiten!

Lowa werkschoenen

Wat veel mensen niet weten is dat Lowa ook S3 veiligheidsschoenen produceert. Het fijne aan deze schoenen is het comfort en de stevigheid. Een lowa schoen wordt namelijk als eerste als schoen ontwikkeld waar veel aandacht wordt besteed aan comfort en langdurige ondersteuning. Daarna worden de schoenen aangepast naar een veilig model. Hierdoor behoud de schoen de eigenschappen van een comfortabele bergwandelschoen, maar nu ook geschikt als veiligheidsschoen! meer weten? kom langs in de winkel en wij laten je het verschil voelen.

ONDERHOUDSTIPS

Je bent hartstikke blij met je LOWA’s. Logisch ook, want met LOWA ben je verzekerd van een kwalitatief goede schoen met hoog draagcomfort. Goed onderhoud is dan heel belangrijk. Daarom raden wij je aan onderstaande stappen te doorlopen.

Stap 1 Luchten en drogen

Laat je schoenen na elk gebruik goed luchten en drogen! Haal het voetbed en de veters uit de schoen en trek de tong helemaal naar voren. Laat ze een paar uur goed luchten en/of drogen, maar zet ze niet in de directe zon of bij een warmtebron zoals een radiator.

Stap 2 Schoonmaken met borstel en warm water

Zitten de schoenen vol modder na een stevige wandeling? Maak ze schoon met een borstel en warm water. We adviseren om een speciaal schoonmaak middel voor schoenen te gebruiken. Zit er veel kalk in het water, gebruik dan gedestilleerd water.

Stap 3 Impregneren als de schoenen nog nat zijn.

Zijn de schoenen goed schoon? Spuit ze – als ze nog vochtig zijn – in met een impregneermiddel. Als de schoenen vochtig zijn, staan de poriën van het leer namelijk wijd open en kan het impregneermiddel diep in het leer doordringen. We adviseren om dit impregneren regelmatig te doen. Water en vuil krijgen dan niet de kans op door te dringen en de schoenen houden hun ademend vermogen. Houd er rekening mee dat zo’n behandeling pas na 24 uur volledig effectief is.

Stap 4 Goed poetsen

Verzorg je schoenen regelmatig met een speciaal verzorgingsproduct voor schoenen. Zeker als ze vaak nat worden, raden we je aan om een wasachtige schoensmeer of -creme te gebruiken, óók als je schoenen met een GORE-TEX Membraan hebt. Leer dat is doordrenkt met water en is uitgezet, moet worden hersteld om de pasvorm, flexibiliteit en duurzaamheid van de schoenen te behouden. Doe je dat niet, dan droogt het leer uit en wordt het broos. De schoenen gaan dan trekken bij de naden en worden zo onherstelbaar beschadigd. Smeer de schoenen dus in met een doek en poets ze met een borstel op.

Stap 5 Zorgvuldig opbergen

Het regelmatig dragen van je schoenen verlengt de levensduur. Gebruik je ze lange tijd niet, dan kan de zool uitdrogen. Goed opbergen is dan ook erg belangrijk. Berg ze op in een schoenentas of – doos in een droge, goed geventileerde ruimte. Een houten schoenspanner helpt om de schoenen hun vorm te laten behouden. Zijn de schoenen nog vochtig, prop ze dan vol met kranten. Het vocht wordt zo geabsorbeerd en de schoenen blijven in vorm. Berg schoenen nooit op in een vochtige ruimte; dan kunnen ze beschimmelen. Een te warme bergruimte, zoals direct in de zon, in de kofferbak van je auto of bij een radiator is ook niet verstandig!