Birkenstock

Birkenstock bij Hoevens Schoenen

Al 50 ruim jaar verkopen wij met succes de slippers en sandalen van birkenstock in Zaltbommel. Soms in de mode, meestal niet de meest elegante modellen. Maar ze lopen! Heerlijk. Elke zomer weer is het een feest om dit unieke voetbed te mogen laten passen door onze klanten. Want met de birkenstock voetbedden zitten deze slippers voor bijna iedereen fijn.

Kom eens langs en ervaar het! hebben we je kleur niet? we bestellen het graag voor je.

Kinder Birkenstock:

Kinder berkenstock zijn voor het oog hetzelfde, maar hebben fundamentele zaken die anders zijn. Zo heeft het voetbed geen Jute laag in de zool. Hierdoor is de slipper en sandaal een stuk flexibeler. Dit is fijn voor de ontwikkeling van de voetjes. Daarnaast is de middenvoet ondersteuning lager, zodat de verschillende kindervoeten zich beter kunnen ontwikkelen.

Voor de allerkleinste zijn enkel de sandalen beschikbaar. Als de Kleintjes wat beter kunnen lopen zijn slippers beter geschikt Dus zijn de slippers ook pas van een grotere maat beschikbaar.

Kom langs en dan meten we meteen de juiste maat!

BIRKENSTOCK

GEEF UW VOETEN VRIJHEID

VAAK GEKOPIEERD, NOOIT GEËVENAARD: HET ORIGINELE BIRKENSTOCK VOETBED

De basis voor alle modellen is het originele BIRKENSTOCK voetbed. Het woord „voetbed“, dat tegenwoordig synoniem is met hoog draagcomfort, werd in de jaren dertig van de twintigste eeuw voor het eerst door BIRKENSTOCK gebruikt voor anatomisch gevormde binnenzolen met speciale, ondersteunende elementen. In tegenstelling tot de tot dan toe bekende orthopedische correctie- en steunzolen die voor de ondersteuning en behandeling van ziekelijk misvormde voeten waren bedoeld, is het originele BIRKENSTOCK voetbed ontwikkeld om het behoud van de gezonde voet te bevorderen.

De tot in het kleinste detail doordachte constructie, die een nabootsing van de afdruk van een voet in het zand is, draagt ertoe bij dat de voeten urenlang zonder al te veel belasting in de schoenen kunnen lopen en staan. Het originele BIRKENSTOCK voetbed biedt demping en training ineen. Door zijn anatomische vorm ondersteunt het de voeten bij de natuurlijke stapafwikkeling. Voeten, gewrichten en rug worden minder belast. Het geeft de voet een goede houvast en ondersteunt het natuurlijke weefsel. Tegelijkertijd worden de beenspieren getraind. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn.

Dit is mogelijk dankzij de flexibele kurk-latex-kern, die het uitgangs- en oriëntatiepunt voor alle verdere modelontwikkelingen van BIRKENSTOCK vormt – tot op de dag van vandaag. Voor het originele BIRKENSTOCK voetbed worden ook tegenwoordig nog uitsluitend natuurlijke materialen uit duurzame bronnen gebruikt: licht natuurkurk, geselecteerde jute, natuurlatex van hoge kwaliteit en fluweelzacht suède als dekzool. Het resultaat zijn een uniek draagcomfort en een aangenaam voetklimaat.

1 Voetbedrand:
Aan de voorkant is het voetbed bijzonder ver naar boven getrokken. De hoge rand beschermt de tenen tijdens de afrolbeweging.2 Teengrijper:
Het voorste deel van het voetbed bij de tenen is voorzien van een kleine verhoging. Dankzij de teengrijper blijven de tenen ontspannen en gespreid in hun natuurlijke positie. Bovendien ondersteunt de verhoging de natuurlijke afrolbeweging van de tenen.3 Bekleding van suède:
De huidvriendelijke, flexibele dekzool van zacht suède streelt de voet en past zich aan diens contouren aan. Dit materiaal beschikt over open poriën en is daardoor bijzonder luchtdoorlatend, waardoor ook bij veel lichamelijke inspanning een aangenaam voetklimaat wordt gegarandeerd. De vochtregulering wordt ondersteund door de onderliggende jutelaag.

4 Dwarswelvingsteun:
De dwars over het midden van het voetbed lopende steun stabiliseert de middenvoetsbeentjes. Op die manier ondersteunt de dwarswelvingssteun een natuurlijke, rechte en stevige stand van de voet.

5 Langswelvingssteun binnen en buiten:
De parallel aan de zijranden van het voetbed verlopende welvingssteunen omsluiten de voetwortelbeentjes aan de binnen- en buitenkant. Daardoor geven ze de voet de nodige stabiliteit bij het neerzetten.

6 Diepe hielkuip:
De bijzonder diepe kuip bij de hiel ondersteunt het voetweefsel en houdt het hielbeen stabiel in zijn natuurlijke positie. Daardoor heeft de voet in een sandaal bijna net zoveel houvast als in een gesloten schoen.

7 Kurk-latex-voetbed:
Het kurk-latex-voetbed vormt de basis van alle BIRKENSTOCK schoenen. De vier op elkaar afgestemde lagen van het voetbed zijn het geheim van het buitengewone draagcomfort. De dempende en uiterst flexibele kurk-latex-kern ondersteunt en ontlast de voet. De natuurlijke materialen zijn warmte- en koude-isolerend en zorgen voor een goed voetklimaat.