Onze winkel

Schoenenspeciaalzaak

Pasvorm, meten en de juiste schoenen:

Bij Hoevens schoenenspeciaalzaak doen we er alles aan om de voeten goed te analyseren en met deze gegevens opzoek te gaan naar een schoen die bij de klant past. Dat wil zeggen dat de functionaliteit van de schoen enorm bijdraagt aan het succes van de goede schoen.

Meten van de voeten bij Hoevens Schoenen:

Het meten van de voeten kan tegenwoordig op veel manieren, geen daarvan zijn beter of slechter. Bij Hoevens Schoenen worden de voeten altijd digitaal opgemeten. Door een scan te hebben van de voeten weten wij het breedste en het langste punt van de voet. via een zelf ontwikkeld schema meten we dan de waarschijnlijke wijdte en lengte maat op. waarschijnlijk, want de maat is meer dan een cijfer. het gaan bij verschillende schoenen ook over de pasvormeigenschappen, leest opbouw en binnenmaat, maar daarover meer bij pasvorm.

Na het digitaal meten hebben we meteen een idee van de voeten, immers beide voeten worden opgemeten en ook door de sokken heen herkennen we de vorm van de voeten. Op basis van deze gegevens zullen we opzoek gaan naar een schoen die pas bij de voet.

Als de tenen partij of vorm van de voet vraagt om extra metingen kunnen we nog een brennox meting uitvoeren (balmeting) of een handmatige meting. Met al deze informatie gaan we opzoek naar een goede schoen. Het passen en het testlopen geeft vervolgens de informatie of een schoen dan ook echt de juiste is bij de voet. Hierbij is vaak het voelen van bal van de voet en de ligging van de kleine en grote teen maatgevend of er voldoende ruimte is in de schoen.

Binnenmaat schoenen

Als nieuwe schoenen arriveren worden deze allemaal handmatig nagekeken en gecontroleerd op de juiste eigenschappen. Zo worden schoenen regelmatig door gepast door het personeel, wordt de binnenmaat opgemeten van de schoen waardoor wij weten of de schoen in de lengte groot of klein valt. Deze informatie nemen we dan weer mee in de verkoop.

Pasvorm van de schoenen:

Als het gaat over de pasvorm van de schoen dan zijn er vele verschillende opties. Breede en smalle schoenen zijn de meest voor de hand liggende eigenschappen die, naast de lengtemaat, het meest gebruikt worden. Maar daarnaast hebben verschillende zolen ook effect op de pasvorm en functionaliteit van de schoen. Er zijn schoenen die een leest hebben die ontwikkeld wordt speciaal voor voeten met een Hallux valgus. (zie voetklachten)

Zo heeft bijna elke leest een andere eigenschap die kan helpen met het juist passen van de schoen, alle eigenschappen kunnen we hier niet behandelen, maar vraag rustig eens welke mogelijkheden er zijn.

De juiste schoen:

Alle gegevens bij elkaar opgeteld komen er altijd wel een aantal opties uit. maar dit maakt nog niet de juiste schoen. Eigenlijk weet je na een aantal weken dragen pas echt of de schoen een favoriet wordt. Het gaat immers ook om functionaliteit en uitstraling van de schoen. Deze zoektocht gaan wij graag met U als klant aan. Onze ervaring leert dan een passende schoen ook vaak een mooie schoen wordt.

Kom een langs in de winkel voor een passend advies of blader door onze on-line collectie in de webshop.

De 6 zekerheden:

Aan de hand van deze 6 zekerheden nemen we de klant mee naar de juiste schoen die voor iedereen mooi is, maar vooral lekker zit. Deze zekerheden bieden de kwaliteit, service en toewijding die je kan verwachten van een schoenenspeciaalzaak.

U bent welkom en U staat centraal. Wij gaan voor een goede en mooie schoen waaraan u veel lol zult beleven. Onze passie is een juist en fijn passende schoen te kunnen leveren. want lopen en schoenen kopen moet een feest zijn. Kom dus eens passen en ervaar het verschil. Gewoon, bij Hoevens.

Al het personeel is een geschoold schoenpasser. Diverse cursussen en opleidingen zorgen ervoor dat zij de juiste kennis hebben om voor u de juiste passende schoen te vinden. Vertel ook eens aan ons waarna je opzoek bent, wie weet met welke verassingen we beneden komen?

Ook met bijzondere voeten& ziektebeelden hebben wij ervaring en weten zij de juiste schoen te vinden. Samen gaan jullie opzoek naar een leuke schoen, die heerlijk past! Wij zullen u altijd verassen met een ander, leuk model.Uw keuze, ons advies!

Wij meten zowel digitaal als met de hand. Maar altijd wordt er gemeten en nagemeten voor een juist schoenadvies. Net als Uw voeten worden ook de schoenen bij levering nagemeten, zodat we een beter beeld hebben hoe dat model valt. Zo weten we elke keer opnieuw of de schoen u ook echt past. En aangezien Voeten altijd veranderen meten we vaak opnieuw. Naarmate de leeftijd vordert groeit de maat vaak mee. Ons advies, Uw keuze.

Voor dames, heren en Kinderen hebben we in alle wijdtematen schoenen aanwezig. We zorgen in onze collectie dat er altijd een schoen aanwezig is die bij uw voet past. Ons streven daarbij is dat u ook de keus heeft uit de modellen die bij u passen.

Veel mensen hebben een steunzool of ander soort inleg baar voetbed voor diverse redenen. In (bijna) al onze schoenen zit een los voetbed dat kan worden vervangen. Wij denken mee met U en zorgen dat de steunzool in uw favoriete schoen/laarsje past.

Ondanks passen, meten adviseren en uitproberen kunnen er achteraf natuurlijk altijd vragen ontstaan. Uiteraard is service meer dan verkopen. kom gerust nog eens langs met vragen, of stel ze on-line. Bij Hoevens staan we klaar om u verder te helpen. maar ook verzolen, repareren, nieuwe veters, poetsadvies of een veterschoen verbouwen naar klitteband. alles kan en vragen staat vrij, dat daagt ons ook weer uit!

Elk seizoen zijn wij opzoek naar de nieuwe trends voor het komende jaar. Kleuren en stylen die niet komen, blijven of het toneel verlaten. Met onze vertrouwde merken, en met nieuwkomers op de markt zetten wij voor u een uitgebalanceerde collectie neer. Maar ook hier en daar gewaagde en andere schoenen. Zo blijven we u verassen met nieuwe en tijdloze modellen. En zit er niet tussen wat u zoekt? Wij zoeken graag met u mee naar het model wat wel in uw smaak valt, want over smaak…

2 x per jaar bezoeken wij een internationale schoenenbeurs, daarnaast houden wij ons bezig de nieuwste ontwikkelingen op gebied van schoenen en voetcomfort te volgen. Zo kan u ervanuit gaan dat wij met de nieuwste ideeën uittesten en voor u beschikbaar hebben.