Think

Gesunde Schuhe. Bewust. Shöne.

Hoe is het merk Think! ontstaan?

De familie Koller uit het Sauwald in Opper-Oostenrijk levert al 250 jaar knappe schoenmakers. Kennis over de degelijke herenschoen wordt er als een familiegeheim van vader op zoon doorgegeven. Martin Koller, de negende generatie al, gooide het roer echter om in de jaren tachtig. “In die tijd zat ik met een dilemma”, herinnert Martin zich. “Ofwel zou ik een totaal nieuw gamma stijlvolle, gezonde en ecologische schoenen ontwerpen, ofwel werd ik schaapherder in Nieuw-Zeeland.” De schapen trokken aan het kortste einde, want Martin begon damesschoenen te ontwerpen en introduceerde de naam Think!. In geen tijd vond het merk een niche op de markt, met opvallende ontwerpen en een geëngageerde bedrijfsfilosofie.

Wat is er bijzonder aan de pasvorm van Think! schoenen?

Think! schoenen zijn ter hoogte van de tenen breder dan bij de hiel. Een frivole damesschoen wordt omgekeerd ontworpen. Hij wordt smaller naar de tenen toe. Think! ontwerpt schoenen die voldoende teenruimte laten. De zool plooit ter hoogte van de tenen, daar waar je voet zich afzet, en niet in het midden onder de voetzool zoals bij andere schoenen. Elk model heeft ook een uitneembaar voetbed, zodat ze geschikt zijn voor steunzolen. Daardoor zitten Think! schoenen gemakkelijk en lopen ze prettig.

Think

Think is ons merk dat altijd tijdloos en apart is. anders dan andere en Natuurlijk bewust. zowel in laarsjes als bootjes, maar ook sandalen en open schoenen. Think weet elk seizoen wel te verassen. een fijne pasvorm die lekker aan de voet voelt. daarbij heeft Think echt een eigen verhaal:

In het Oostenrijkse Kopfingen is een schoenmakerij met een groot traditioneel bewustzijn, die zichzelf tot doel heeft gesteld om met de hand prachtige, tijdloze schoenen te vervaardigen. Het merk THINK! wijdt zich aan deze passie, uit overtuiging dat werkelijke kwaliteit geen tijd kent.

In het handmatige productieproces van Think! schoenen in Europese fabrieken wordt leer gebruikt van dieren afkomstig uit europa. Als u een Think schoen aanschaft dan weer u dat de grondstoffen niet de halve wereld hebben rondgereist. Bij het looien van het leer worden zo weinig mogelijk oplosmiddelen gebruikt. Think biedt daarnaast ook een groot assortiment schoenen dat geheel bestaat uit plantaardig gelooid leer. U herkent deze schoenen aan het bloemetje dat in de schoen is afgedrukt. Deze schoenen zijn gegarandeerd chroomarm. Er wordt in de productie van Think schoenen enkel leer geverft met plantaardige kleurstoffen.

Hoe vindt Think het evenwicht tussen mode en comfort?

Think! werkt heel hard op de designs met veel detaillering en variatie. Er wordt door het ontwerpersteam veel over gediscussieerd. Het uitgangspunt is immers een comfortabele en modieuze schoen maken. Voor Think! is schoonheid een combinatie van beide. Schoenen mogen best een opvallend uitzicht hebben. Er wordt bewust gekozen voor een heel brede collectie met veel variatie, zodat iedereen zijn gading kan vinden. Martin Koller is nog altijd de hoofddesigner.

Zijn Think! schoenen ecologisch verantwoord?

Think! schoenen worden volledig van natuurlijke materialen gemaakt. Het looien van het leder gebeurt met boomschors uit duurzame plantages, zoals de generaties voor ons het eeuwen geleden al deden. Schadelijke chemicaliën die vandaag vaak voor het leerlooien gebruikt worden, zijn er voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor dat vele rivieren dood zijn. Bij Think! houden ze van de vissen en de natuur. Think! produceert ook niet buiten Europa. Dat geldt ook voor elk onderdeel dat in de schoen verwerkt zit. Think! wil niet dat meisjes van 14 schoenen tegen een hongerloon naaien. Buiten Europa heb je daar weinig toezicht op.

Think! filosofie

Milieubescherming is voor Think! geen marketingtool en evenmin een tijdelijke modegril, maar wel een overtuiging en een baken in de bedrijfsfilosofie.

Think! produceert al meer dan 20 jaar schoenen volgens strenge ecologische normen. Ze gebruiken daarbij materialen die vriendelijk zijn voor de mens én voor de natuur.

In vergelijking met de massaproductie in lageloonlanden, wordt elke schoen vervaardigd met de hand, op een schoenleest, zoals de eeuwenoude traditie het voorschrijft. En met veel liefde voor elk detail. Voor Think! is duurzaamheid een belangrijk basisprincipe.

Daarom produceert Think! elke schoen met een waakzaam oog voor hernieuwbare natuurlijke rijkdommen.

Think! design

De vorm is ondergeschikt aan de functie, voor “gezonde” schoenen.

“Gezonde” schoenen hoeven helemaal niet lelijk te zijn. Ze kunnen echter wél een beetje “anders” zijn. Anders, omdat ze niet slaafs de dictaten van de mode volgen. Anders ook omdat ze zijn ontstaan en zich ontwikkeld hebben vanuit elementaire anatomische en orthopedische principes.

Schoenen die volgens deze filosofie gemaakt worden, zijn boeiend door hun unieke design, van de bovenzijde tot de ongebruikelijke, individuele zolen.

Schoenen van Think!, je houdt ervan of net niet. En dat is goed, want sommige mensen houden ervan om tegen de stroom van uniforme en anonieme eenheidsworst te roeien. Daar is misschien een ietsje moed voor nodig. Maar dát is iets waarover u zélf beslist…

Think! pasvorm

Als het schoentje past, …

Een rivier doet er ontelbare eeuwen over om een bedding uit te schuren die past als een (hand)schoen. Een mensenleven is veel korter: onze voeten hebben zoveel tijd niet. Het is beter ze meteen dat voetbed te schenken dat de nodige vrijheid biedt en dat naadloos samenwerkt met het complexe geheel van spieren, pezen en beenderen dat “voet” heet.

Dat is waarom Think! de grootste zorg besteedt, niet alleen bij het vervaardigen van een nieuw model, maar ook bij de creatie van de leest: het model dat vorm geeft aan de schoen. De leest en het patroon bepalen of je voet goed zit in de schoen of niet. En om er zeker van te zijn dat de pasvorm een hele schoencyclus meegaat, blijft een Think! schoen urenlang op de leest zitten, volgens de goede oude schoenmakerstraditie.

Think! zorg

Natuur vraagt zorg. Think! gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen van topkwaliteit, en daarom vragen Think! schoenen iets meer verzorging dan de gewone schoen die gemaakt is met chemisch behandelde componenten.

Rusten:
Je schoenen hebben rust nodig, geregeld en minstens gedurende 48 uur. Ideaal is een schoenenboom zodat ze hun vorm behouden.

Drogen:
Plaats je schoenen nooit op of tegen verwarmingstoestellen of radiatoren. Het is beter om wat krantenpapier in je schoenen te proppen om ze te drogen.

Reinigen:
Minstens een keer per week! Gebruik schoensmeer maar onder geen enkele voorwaarde een “easy-shine” product: dat kan het leder uitdrogen.

Dragen:
Poets de schoenen en maak ze waterdicht vóór het eerste gebruik! Een schoenlepel is onmisbaar. En stap nooit op de hiel om een schoen uit te trekken.