Solidus

Walking good …. looking good … feeling good !

Gezonde voeten gezond houden en pijnlijke voeten het gaan en staan vergemakkelijken.

Daarvoor hebben wij, in nauwe samenwerking met orthopedisten en specialisten, schoenconcepten ontwikkeld die aan de moderne eisen van onze klanten tegemoetkomen. De kwaliteitseisen die wij aan de verwerking en het gebruik van materialen voor onze producten stellen, liggen zeer hoog.

Een perfecte binnenuitrusting voor een goed voetklimaat, het natuurlijke afrollen bij het gaan en de dempende werking van onze luchtkussenzolen zijn belangrijke vereisten voor het uitstekende draagcomfort van onze schoenen.Solidus Binnenuitrusting Hedda

 

Wij bieden in onze collecties 8 schoenbreedtes aan voor dames (van F tot de extra brede maat W) en 4 schoenbreedtes voor heren (van G tot de extra brede maat W). Zo is er voor elke voet een optimaal passende Logo-schoen te vinden.

Het Logo-voetbed is precies op de passende leestvorm afgestemd en de samenstelling van het materiaal is aan het type schoen aangepast. Dat deze voetbedden allemaal anatomisch zoals het hoort zijn uitgewerkt, spreekt bij Solidus voor zich.

Het voetgewelf wordt zijdelings en dwars ondersteund, de hiel en de bal van de voet worden ontlastend gedempt en de afrolbeweging van de voet wordt bij het gaan geoptimaliseerd.

Logo-schoenen en -sandalen voor steunzolen op maat

Alle schoenleesten van Logo zijn geschikt voor orthopedisch vervaardigde steunzolen. Met 5 verschillende vormen van sandalen voor losse steunzolen behoort Solidus in dit marktsegment tot de top.

Heel speciale vormen zoals Therapo Logo voor erg gevoelige voeten, of Diabetico Logo voor de speciale verzorging van de voeten van diabetici en mensen met reuma, vullen het aanbod comfortschoenen van Logo en Vivo Logo aan.

Dat deze “ideeën voor gezond gaan” ook in de schoentrend naar voren komen, spreekt voor zich!

Solidus Dames & Heren:

Solidus is al meer dan 125 jaar gespecialiseerd in het maken van comfort schoenen.  Of u jong, modisch of sportief schoeisel zoekt, met Solidus heeft u altijd een uitstekende pasvorm, gemaakt met innovatieve, lichte en natuurlijke materialen.

Ons doel is schoenen  te voorzien die het lopen en staan bevorderen.  In overleg met orthopedische specialisten en artsen worden de collecties ontwikkeld in 8 verschillende wijdte maten, zodat elk voettype (smal, normaal, breed, extra breed) bij elk gebruiksmoment de juiste schoen aangemeten krijgt.  Alle modellen zijn voorzien van een uitneembaar voetbed zodat deze geschikt zijn voor uw eigen steunzolen.

Voor de gevoelige, reumatische of diabetische voet is er de speciale Solicare Soft lijn.  Hierbij wordt bij verschillende modellen gebruik gemaakt van stretch materialen.  Dit rekbare, zachte materiaal verdeelt optimaal de druk bij gevoelige zones (hamer tenen en hallux valgus).  Een ademende, afwasbare en naadloze voering zorgt voor het ideale voetklimaat.  U heeft maar 1 paar unieke voeten!

WaaromSolidus1WaaromSolidusP2Om een ruw beeld te schetsen van de kwaliteit doorheen het volledige Solidus gamma overlopen we op deze pagina de kernpunten van onze leesten.

Leest Kim

Leest Kim

Vijf punten, die de kwaliteit van onze comfort-schoenen nadrukkelijk onderstrepen:

 1  Een verhoogde schachtrand en…
 2  … een verlengde hielpartij voorkomen het uitslippen van uw voet.
 3  Uw eigen zool heeft genoeg plaats.
 4  De vlakke, gevoerde tussenzool garandeert een goede pasvorm.
 5  Verkrijgbaar in de breedtes F tot en met M.

Hedda

Leest Hedda

 1  Een zachte neuspartij
 2  Het gepolsterde deel van het voetbed ontlast de bal van de voet en de hielpartij
 3  Meerdere wijdtematen van F tot en met M.
 4  Een kurken voorvoetsteun voorkomt de neiging tot een spreidvoet
 5  Het kurk-latex voetbed werkt ondersteunend en corrigerend.
 6  Een schokabsorberende PU-loopzool.
 7  Gepolsterde hielrand en een extra diepe hielpartij.

Sandalen met losse steunzolen

Sandalen met losse steunzolen

1  De verhoogde hakrand biedt uw steunzool voldoende houvast en zorgt ervoor dat deze onzichtbaar blijft.

 2  Uw eigen zool heeft genoeg plaats.
 3  De vlakke gevoerde tussenzool garandeert een goede pasvorm voor uw eigen zool.
 4  SOLIDUS is verkrijgbaar in de breedtes F tot en met K.

Voetbed

Het natuurcomfort voetbed van SOLIDUS: Anatomisch gevormd. Ademend. Het voetbed is uitneembaar en kan aan uw voet aangepast worden, of vervangen worden door uw eigen inlegzolen.

 1  Zool van echt leder. Belangrijk voor een ideaal voetklimaat.
 2  Zachte voorvoetsbedding voor de gevoelige middenvoetsbeentjes.
 3  Voorvoetsteun van echt kurk.
 4  Gelengsteun van echt kurk, voor gezond lopen.
 5  Schokdempend door een hielbedding van Lunalastic.
Voetbed