loints

Art for feet

Loints of Holland, een eerlijk Nederlands product.

Het unieke aan loints is eigenlijk alles. van begin tot eind kijken zij op een andere bewuste manier naar de schoen. in vele schoenen kom je de natuurvormen tegen die loints zo uniek maken. Door het milieuvriendelijke leer en verwerkingsproces voelen de schoenen ook zachter aan. Combineer je dat met de jarenlange ervaring van schoenmaken en pasvorm verbeteren en je hebt een schoen die heerlijk loopt, en een schoen die een groene afdruk achterlaat.

Geschiedenis van Loints

Met trots startte in 1918 de heer Cornelus Klijsen als zelfstandige schoenmaker. Zijn werkplaats was een klein schuurtje achter zijn huis in Kaatsheuvel. Hij maakte comfort schoenen.

Zijn zoon Hendrikus Klijsen (2de  generatie) hielp zijn vader mee en groeide op in het bedrijf. Hij is begonnen met seriematige productie. Hij bouwde van de schuur achter het huis een kleine fabriek en specialiseerde zich in luxe- en gemakschoenen.

Geleidelijk hebben Kees, Henk en Jan Klijsen (de 3de  generatie) in de jaren ’60 de leiding overgenomen. Zij  combineerden hun expertise met bijzonder design. Samen begonnen zij met het produceren van “schone” schoenen. In de meeste schoenmodellen werd (en wordt) geen voering gebruikt; dit spaart leer, lijm en arbeid! Ook werden de schoenen toen al van dik Europees kwaliteitsleer gemaakt, zodat de schoenen langer mee konden gaan.
In deze tijd is de naam Loint’s ontstaan, afgeleid van het riviertje De Loint dat stroomde in de omgeving van Waalwijk. Het riviertje stond in die dagen bekend om het grote aantal looierijen die profijt hadden van het toen nog zuivere water. Het riviertje vormde de hoofdader van de lederindustrie.

Loint’s overleefde de recessie uit de jaren ’70 en de toenemende concurrentie van productie uit het buitenland.

In 1986 introduceerde Loint’s een zelfontwikkelde maakwijze onder de naam “Turbo”.  Bij deze speciale maakwijze wordt de binnenzool van overleder aan het bovendeel gestikt. De zool wordt hieronder gelijmd. De schoen zit dan als een “handschoen” om de voet en geeft het gevoel dat je op blote voeten loopt. Heel licht van gewicht met een natuurlijke voetafwikkeling. De loopzool en de overlederen tussenzool vormen een eenheid. In de loop der jaren heeft Loint’s deze maakwijze verfijnd en werden er steeds nieuwe modellen ontworpen. Tot op de dag van vandaag zijn de Turbo’s met hun unieke design, de best verkopende groep van Loint’s.

In de jaren ’90 hebben Erik Klijsen, zoon van Jan Klijsen en Vincent Kriek, schoonzoon van Kees Klijsen, het bedrijf overgenomen. Zij hebben een begin gemaakt met de succesvolle export naar diverse landen waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Italië maar ook Taiwan, Amerika en Australië. Op dit moment exporteert Loints of Holland naar meer dan 20 landen over de wereld.

Vakmanschap

Ons familiebedrijf heeft al ruim 95 jaar ervaring in het maken van zeer comfortabele schoenen met een uniek en  herkenbaar design. Het ontwikkelen van eigen maakwijzen is de specialiteit. Apart design en een goede pasvorm staan daarbij voorop. Onze vakmensen gaan dagelijks de uitdaging aan om design en pasvorm samen te laten smelten.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Sprang-Capelle waar met veel zorg de collecties ontwikkeld worden. Trots zijn we op onze eigen fabriek in Hongarije (Sárvár) waar de schoenen worden gemaakt. Begin 2014 hebben we de hele fabriek gerenoveerd. Zo zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving voor alle 115 medewerkers. Daarbij respecteren we de sociale, culturele en maatschappelijke gewoonten van het land.

Alle stappen in de ontwikkeling, productie en distributie hebben we in eigen hand. Hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen van ons product, hebben we controle over de arbeidsomstandigheden en kunnen we produceren volgens de laatste strenge milieueisen.

Milieu en materialen

Al tientallen jaren fabriceren we duurzame “groene” schoenen. In de meeste schoenmodellen wordt geen voering gebruikt, dit spaart leer, lijm en arbeid!

We gebruiken Noord-Europese huiden. Deze zijn stevig en van hoge kwaliteit. Onze leerlooierij “Lederfabrik Heinen” in Wegberg, Duitsland, is een van de schoonste ter wereld en heeft daarvoor ook prijzen ontvangen. “Lederfabrik Heinen” gebruikt geen benzidine en pcp’s en hebben een uitgebreide waterzuiveringsinstallatie.

We proberen samen met onze leveranciers een zo verantwoord mogelijk product te realiseren. De herkomst van de grondstoffen is altijd zeer belangrijk. De kwaliteitscontrole is daarom streng. Voor ons is het niets nieuws. We hebben al jarenlange ervaring met het milieubewust produceren. Toeleveranciers moeten voldoen aan de strenge Europese wetgeving op dit gebied.

Duurzaamheid geldt voor alle aspecten binnen ons productieproces. Er zal altijd een gezonde afweging zijn tussen wat duurzaam het meest gewenst is en kwalitatief geoorloofd is. Uiteindelijk is er niets beter voor het milieu dan schoenen te produceren die lang meegaan en niet te snel op de afvalberg belanden.

Pasvorm

De leesten worden ontwikkeld samen met de beste vakmensen op het gebied van pasvorm. Met een gespecialiseerde leestenfabriek in Duitsland maken we leesten die vooral een goede anatomie, lengte en wijdte hebben. Onze damesschoenen hebben een gemiddelde tot brede pasvorm. De Opera groep hebben we ook in H-wijdte.

Verschillende modellen hebben een dik, licht verend kurken voetbed. Dit gecombineerd met soepele leersoorten en flexibele zolen zorgt voor een optimaal loopcomfort.

Loints of Holland geeft draagcomfort en duurzaamheid een eigentijdse vormgeving. En maakt eco en comfort hip en trendy