Floris van Bommel

Voorjaar/ Zomer collectie van Floris van Bommel:

Vakmanschap

Van Bommel schoenen worden vervaardigd volgens eeuwenoude van vader op zoon overgedragen inzichten. Een van Bommel schoen ondergaat tijdens het productieproces gemiddeld 280 specialistische handelingen. Hoogwaardige materialen zoals een lederen binnenzool, kalfslederenvoering, volnerf kalfsoverleer, pekdraad en kuipgelooid zoolleer garanderen kwaliteit. De collectie van Van Bommel bevat schoenen gemaakt volgens o.a. de moccassin maakwijze, de goodyear maakwijze, de blake maakwijze, de sachetto maakwijze en de ago maakwijze.

Floris van Bommel:

Niet meer weg te denken uit de Nederlandse Schoenmode. Floris is het merk met de gedurfde tintjes. De kwaliteit leer die je gewent bent van de klassiekers, maar nu modern, anders, design. Je moet deze schoenen aandurven, maar dan heb je ook wat. Een echt Nederlands fabricaat met hoge kwaliteitseisen. Floris maakt schoenen in 3 verschillende stijlen. Sportief, modern en gekleed. (bijna) alle schoenen zijn bij ons in de winkel ook te bestellen. Dus staat je model er niet bij, vraag dan even naar de mogelijkheden. Wij passen de goede leest, meten na zodat we er vrij zeker van zijn dat de bestelde schoen past.

Laatste Nederlandse schoenfabriek

In 1734, begon de bet bet bet bet bet overgrootvader van de gebroeders van Bommel met het maken van schoenen. Om dat in perspectief te zetten: pas 35 jaar later kakte Napoleon zijn 1e luier vol.

Op dit moment zijn de broers Reynier, Pepijn en Floris de 9e generatie binnen het familiebedrijf. Ze maken nog steeds hoogwaardige kwaliteitsschoenen in onze eigen schoenfabriek in Moergestel, Nederland.

In 1952 benoemde onze koningin het bedrijf tot ‘Purveyor to the Royal Household by Appointment’. Dat vinden ze wel cool.