ZALTBOMMEL • Schoenenspeciaalzaak Hoevens op de Markt viert dit jaar een feestje; de winkel is 50 jaar gevestigd in Zaltbommel.

Voor de eigenaren Peter en Aleid Vonk is het dubbel feest; zij vieren namelijk ook dat zij de speciaalzaak 25 jaar geleden overnamen van de familie Hoevens.

Officiële wapen
Ter ere van dit dubbele jubileum hebben Peter en Aleid een wel heel bijzondere schoen laten maken. Op een prachtige herenschoen en elegante dameslaars van het merk The Bird, staat namelijk een afbeelding van de Sint-Maartenstoren geprint. Bovendien staat op de hiel het officiële wapen van Zaltbommel. “Daarvoor heb ik speciaal toestemming gekregen van het college van burgemeester en wethouders”, vertelt Peter.

Martin Conrads
Het eerste paar van de schoenen, die in alle maten in de winkel verkrijgbaar zullen zijn, is zondag overhandigd aan de Zaltbommelse orgelman Martin Conrads. “We wilden de schoenen overhandigen aan een echte Bommelaar, die iedereen kent”, vertelt Aleid.

Opvolging
Bij de overhandiging waren natuurlijk ook de vier kinderen van het Zaltbommelse echtpaar aanwezig, waaronder zoon Simon. Hij is van plan de winkel van zijn ouders in de toekomst over te nemen. Stoppen met werken is voor Peter en Aleid voorlopig nog niet aan de orde; ze hebben het nog veel te veel naar hun zin in de winkel aan de Markt.

Podoposturaal therapeut
Wel wil Peter zich wat meer gaan richten op zijn andere interesse, hij is namelijk al een aantal jaren ook actief als podoposturaal therapeut. Dat is een therapiewijze, die gebruik maakt van reflexwerking onder de voeten om zodoende een stands- en houdingsverandering in het lichaam teweeg te brengen, waardoor klachten verholpen kunnen worden.

Perfect passend
“Goede schoenen verkopen kan iedereen”, luidt het motto van Peter en Aleid. “Maar schoenen goed verkopen is de kunst. Bij ons kun je echt terecht voor een perfect passende schoen.”

De medewerkers van Hoevens Schoenen zullen bij elke klant altijd de voeten helemaal opmeten. “Ik spreek zo vaak mensen die ontzettend blij zijn dat ze eindelijk goed passende schoenen hebben. Hun klachten in bijvoorbeeld knieën, kuiten en zelfs schouders nemen daardoor enorm af.”

Te klein
Volgens het echtpaar loopt meer dan de helft van de mensen in te kleine schoenen, waardoor veel klachten ontstaan. “Vooral met het oog op de vergrijzing is het heel belangrijk dat mensen zich goed laten adviseren”, benadrukt Peter.

“Wij hebben inzicht in leesten en maten, maakwijze, materialen en nog veel meer. Met een goed passende schoen kun je zoveel problemen voorkomen. Het is onze passie om voor iedereen de perfecte schoen te vinden.”

Rad van Fortuin
Om het jubileum een extra feestelijk tintje te geven, staat deze maand het Rad van Fortuin in de winkel. Wie een paar schoenen koopt, maakt hiermee kans op korting tot 50 procent

 

Orgineel artikel van Het Kontakt  http://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/algemeen/127986/hoevens-laat-schoen-maken-met-sint-maarten-en-bommels-wapen-erop