Kidercollectie

De juiste maat, de juiste schoen, altijd lekker lopen!

Kinderschoenen bij Hoevens

Laat de voeten van je kinderen altijd goed opmeten en vraag naar de pasvormeigenschappen van de schoenen. De juiste lengte en breedte voor kinderen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de gehele voet en houding van uw kind. Wat het meest belangrijk is bij kinderschoenen is dat de lengte (overlengte!) goed is.

Meten en maten:

Een kindervoetje kan je op verschillende wijzen meten, met de hand, digitaal of aan de hand van een liniaal. Het gaat er juist om wat je doet met de maat en op welke manier je een schoen uitkiest die voor jou kind het beste is, en de ontwikkeling van de voet en het lopen niet in de weg staat. Bij Hoevens Schoenen meten we vaak de kleinere kindervoetjes nog met de hand. Op een onbelaste meetstok waarbij we eventueel ook de breedte mee kunnen opmeten. Op deze manier kunnen we gemakkelijk en snel een maatindicatie zien. Daarnaast meten wij bij binnenkomst alle kinderschoenen ook door, zodat we beter een advies kunnen geven over een schoen en de juiste groei en ontwikkelingsruimte voor uw kind.

De collectie:

Door met verschillende kwaliteit kinderschoenmerken te werken zorgen we dat we een compleet aanbod hebben voor jongens en meiden. Diverse breedtes, lengtes en smaken komen voorbij. Daarnaast kunnen we met onze Hoevens voetbedden een schoen altijd nog extra steun geven zodat uw kind er langer plezier van zal hebben.

Steunzolen in kinderschoenen:

Uiteraard hebben we ook kinderschoenen met een compleet en met een half uitneembaar voetbed. Bij kinderen die een steunzool hebben kunnen we aan de hand van een meting en korte voet analyse een juist en passend advies geven waarmee uw kind het beste geholpen kan worden. Een steunzool werkt immers het beste als er een goed passende ondersteunende schoen omheen zit.

Kom een langs in de winkel voor een passend advies of blader door onze on-line collectie in de webshop.

Kinderschoenen passen:

Wanneer past een schoentje echt goed, wat is er nodig om een tijd vooruit te komen en waar letten wij op?

Veel dingen spreken voor ons voor zich, maar de vakkennis en expertise gaat verder dan meten en aantrekken. Iedereen kan op de neus van een schoen duwen en roepen dat iets past, maar wat voel je dan?

Bij Hoevens Schoenen zullen we altijd een tenen controle doen om te kijken waar de tenen zich in de schoen bevinden en hoe een kind op de schoen staat. Door de gehele voet langs te gaan en niet enkel op een grote teen te drukken verzekeren wij dat er voldoende overlengte in de schoen zit. Bij kinderschoenen is dit minimaal 1,3 cm!